Миколаївський аеропорт має сплатити 40 мільйонів за ремонт, виконаний без тендера

Миколаївський аеропорт має сплатити 40 мільйонів за ремонт, виконаний без тендера

Укрінформ
Комунальне підприємство «Миколаївський міжнародний аеропорт» має заплатити ПАТ «Жилпромбуд-8» майже 40 млн грн за виконаний без тендера ремонт аеровокзалу ще у 2017 році.

Про це сказав в.о. директора Петро Кизим під час сесії обласної ради 21 грудня, передає кореспондент Укрінформу.

«Так, ми програли апеляційний суд стосовно виплати «Жилпромбуд-8» майже 40 млн грн. Але зараз ми подаємо касаційну скаргу. Та поки йтиме ця процедура, аеропорт працюватиме, його рахунки не арештують. Адже ми, як комунальне підприємство, включені до програми захисту боржників", - сказав Кизим.

Як повідомлялося, влітку 2017 року компанія «Житлопромбуд-8» виконала низку робіт по ремонту будівлі аеровокзалу миколаївського аеропорту за домовленістю з тодішнім керівництво летовища. Але тендер на ці роботи було проведено лише у січні 2018 року, що суперечить законодавству. Коли ці факти стали публічними, аеропорт вирішив ці гроші будівельникам не платити.

ПАТ «Житлопромбуд-8» подало позов до суду. У квітні 2019 року Господарський суд Миколаївської області прийняв рішення на користь позивача і зобов’язав аеропорт сплатити йому 39,8 млн грн та стягнути з відповідача ще 600 тис грн судових зборів. Згодом Верховний суд це рішення відмінив і відправив на нове розслідування. Але аеропорту це як бачимо, не допомогло.

Наразі КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» має скрутне фінансове становище і просить обласну раду надати дозвіл для отримання кредиту для виплати заробітної плати співробітникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-