«Дива Святого Миколая»: українські військові проводять акцію для дітей у зоні ООС

«Дива Святого Миколая»: українські військові проводять акцію для дітей у зоні ООС

Укрінформ
На Донеччині та Луганщині 21-24 грудня проходитиме святкова акція для дітей «Дива Святого Миколая» в межах міжнародного гуманітарного проєкту “Допомога Схід” за підтримки командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Як повідомив Укрінформу керівник-координатор проєкту - офіцер командування ОС, письменник Борис Кутовий, до заходів залучаються актори Чернігівського обласного театру ляльок ім. О. Довженка з інтерактивною інтермедією «Дарунки Святого Миколая».

«У ході святкових заходів понад 2500 маленьких українців з 21 прифронтового населеного пункту, серед яких Мар’їнка, Красногорівка, Торецьк, Тошківка, Золоте, Нижнє, Гірське, Попасна та інші, побувають на виставах та отримають від Святого Миколая та українських військових солодкі подарунки. Заходи проводяться із неухильним дотриманням санітарного протоколу», - сказав Кутовий.

За його словами, свято для дітей стало можливим завдяки учасникам проєкту «Допомога Схід» - асоціації «Медична та благодійна допомога Франція – Україна» та українському підприємству ТОВ «Санагро Україна». Художній керівник проєкту – відомий театральний діяч Максим Добролюбов.

Загалом планується провести святкові акції в 37 закладах, серед яких 3 інтернати. Передбачається, що участь у них візьмуть понад 1000 дітей з Луганщини та майже 1400 дітей з Донеччини.

«Допомога Схід» - це багатопрофільна та різнопланова програма цілеспрямованих дій з надання допомоги мирним жителям Донецької та Луганської областей, яку у 2018 році започаткував командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв. Реалізація стратегічної ініціативи «Допомога Схід» проводиться за різними напрямками, провідним з яких є надання спеціалізованої допомоги медичним закладам та мирному населенню сходу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-