Люди не можуть дістатися Києва зі станції на Черкащині - скасували зупинку 8 поїздів та електричок

Люди не можуть дістатися Києва зі станції на Черкащині - скасували зупинку 8 поїздів та електричок

Укрінформ
Керівництво Укрзалізниці скасувало на вузловій станції Цвіткове Черкаської області зупинку 8 поїздів та електричок, якими пасажири добиралися до Києва, Городища й Корсуня-Шевченківського.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу староста Цвіткового Валерій Полуєв.

«Ми потрапили в транспортну блокаду з 12 грудня. Дістатися до Києва залізницею стало практично нереально. Скасовано зупинку 8 поїздів та електричок. Потяги, як і раніше, їздять через вузлову станцію Цвіткове, але не зупиняються й пасажирів не беруть. Люди вмить опинилися перед проблемою як доїхати до Києва й Городища – нашого колишнього райцентру. Окрім пасажирських поїздів, скасували також електричку Київ – Цвіткове. У нас маса людей має роботу в Києві. Раніше вони сідали на електричку й уранці вже були в столиці. А тепер мусять якось добиратися до Городища, бо автобусного сполучення в нас немає, а звідти їхати маршруткою до Києва. Така сама ситуація із студентами. Ми написали колективний лист керівництву Укрзалізниці й тепер чекаємо на відповідь», – сказав Полуєв.

Автор листа, старший електрик зв’язку Шевченківського відділення Одеської залізниці Анатолій Петриченко, стверджує, що з подібною ситуацією зіткнувся вперше.

«Цвіткове – селище залізничників. Колись тут було понад сотня паровозів. Тут є цілі династії залізничників. І тепер ці люди позбавлені можливості їздити поїздами взагалі. Від блокади страждають і мешканці навколишніх сіл. Так само потяги не спиняються ні в Городищі, ні в Корсуні-Шевченківському. Мусимо повертатися назад до станції Шевченка й звідти їхати в Київ повз Цвіткове», – обурюється Петриченко.

Селяни погоджуються чекати місяць відповіді на свій лист. Потім збираються виходити на акції протесту.

Укрінформ звернувся за коментарем до керівництва Укрзалізниці.

Вузлову станцію Цвіткове Одеської залізниці було відкрито в 1876 році. Відстань до Києва – 182 кілометри. У місцевому депо досі зберігаються раритетні потяги, серед яких єдиний на всю Україну американський паровоз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-