На Сумщину з Харкова вперше прибув «Слобожанський експрес»

На Сумщину з Харкова вперше прибув «Слобожанський експрес»

Фото
Укрінформ
На Сумщину із Харкова 18 грудня вперше прибув новий регіональний поїзд "Слобожанський експрес".

Про це у Фейсбуці повідомив голова Сумської ОДА Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

"Слобожанський експрес" сьогодні вперше прибув на Сумщину! Поїзд "Попасна-Харків"/"Суми-Ворожба" - це зв'язок трьох регіонів прямим сполученням. Вже зараз на нього можна купувати квитки", - написав очільник області.

Як повідомили кореспонденту агентства в пресслужбі Сумської ОДА, у свій тестовий рейс "Слобожанський експрес" відправився зі ст. Попасна о 07:30. О 12.30 він був у Харкові, о 16.30 - в Сумах.

Як повідомлялося, у перший рейс із пасажирами "Слобожанський експрес" вирушить 19 грудня. Він курсуватиме за маршрутом Харків - Попасна - Харків, Харків - Суми - Ворожба - Харків.

Зазначається, що для перевезень використовуватиметься новий дизель-поїзд виробництва Крюківського вагонобудівного заводу ДПКр-3. Він має сучасні елементи інтер’єру та екстер’єру, пристосований для перевезення маломобільного населення. У складі поїзда 3 вагони та 170 місць, максимальна швидкість - 140 км/год.

На залізничному вокзалі у Харкові голови Сумської ОДА та голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін підписали Меморандум щодо сприяння, розвитку та стабілізації міжобласних пасажирських перевезень та поліпшення залізничного сполучення з Харківською областю. Подібні меморандуми підписали також голови Харківської та Луганської областей.

Фото: Дмитро Живицький, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-