Оприлюднили розклад «Слобожанського експреса», перший рейс - завтра

Оприлюднили розклад «Слобожанського експреса», перший рейс - завтра

Фото, відео
Укрінформ
АТ “Укрзалізниця” з’єднує східні регіони України поїздом “Слобожанський експрес”, який вирушить у свій перший рейс із пасажирами 19 грудня.

Як передає Укрінформ, про це заявив голови правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишін, інформує пресслужба компанії.

“АТ “Укрзалізниця” запускає “Слобожанський експрес”, який курсуватиме за маршрутом Харків — Попасна — Харків, Харків — Суми — Ворожба — Харків і з’єднує східні регіони України. У перший рейс із пасажирами поїзд вирушить 19 грудня 2021 року”, - заявив він.

За словами голови правління АТ “Укрзалізниця”, товариство поступово відновлює залізничне сполучення на сході України, щоб українці могли зручно подорожувати до інших куточків України та територією східних областей.

“Минулого тижня ми запустили найдовший за маршрутом поїзд Маріуполь - Рахів, який сформовано з абсолютно нових вагонів та який фактично вперше в історії нашої країни прямим залізничним рейсом з’єднав схід та захід. Сьогодні ми даємо старт “Слобожанському експресу”, який забезпечить нову якість перевезень між Луганською, Харківською та Сумською областями”, - зазначив Камишін.

Уточнюється, що на маршруті “Слобожанського експреса” використовуватиметься сучасний дизель-поїзд ДПКр-3 виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, який Укрзалізниця нещодавно придбала у рамках реалізації програми Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво”.

“У складі дизель-поїзда 3 вагони — 170 місць. Поїзд має сучасні елементи інтер’єру та екстер’єру, пристосований також для перевезення маломобільного населення”, - поінформували у компанії.

Також АТ “Укрзалізниця” повертає з 20 грудня після планового ремонту на маршрут “Прикарпатський експрес” Коломия — Ківерці (через Івано-Франківськ, Львів та Луцьк).

У товаристві нагадали, що 20 листопада 2021 року АТ “Укрзалізниця” запустила “Дунайський експрес” Ізмаїл — Одеса. Уточнюється, що на маршруті використовується аналогічний дизель-поїзд, який було виготовлено на вітчизняному заводі та придбано цьогоріч.

За даними "Укрзалізниці", з 19 грудня регіональний поїзд №887 Харків — Попасна вирушатиме з Харкова щоденно, крім середи, о 17:33 і прибуватиме до Попасної о 22:53.

Зазначається, що зворотно з 20 грудня з Попасної поїзд №888 відправлятиметься щоденно, крім четверга, о 03:48 і прибуватиме до Харкова о 08:47.

Уточнюється, що з 20 грудня регіональний поїзд №885 Харків - Ворожба вирушатиме з Харкова о 09:05 і прибуватиме до Ворожби о 12:45, а зворотно з Ворожби поїзд № 886 вирушатиме о 13:10 і прибуватиме до Харкова о 17:04.

Також з 21 грудня регіональний поїзд №885/886 Харків — Ворожба — Харків буде курсувати щоденно, крім середи.

“Зі станції Харків-Пасажирський він вирушатиме о 09:05 та прибуватиме на станцію Ворожба о 12:30. Зворотно з Ворожби вирушатиме о 13:19 і прибуватиме до Харкова о 17:04”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, в "Укрзалізниці" поінформували, що компанія 18 грудня 2021 року запустить новий регіональний поїзд - «Слобожанський експрес», який з’єднає Луганську, Харківську та Сумську області.

Фото: Олексій Ковальов, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-