Донеччина зможе сортувати 90% твердого сміття до 2030 року

Донеччина зможе сортувати 90% твердого сміття до 2030 року

Укрінформ
У Донецькій області реалізовують довгострокову екологічну програму, що дасть можливість менш як за десять років сортувати і переробляти 90 відсотків твердих побутових відходів.

Про це інформує Донецька облдержадміністрація, передає Укрінформ.

"Екологічна програма, покликана створити умови для збору, сортування та переробки 90 відсотків твердих побутових відходів до 2030 року, реалізується у Донецькій області. Про це поінформував директор департаменту екології та природних ресурсів Донецької обласної державної адміністрації Сергій Натрус", - сказано в інформації ОДА.

Сьогодні, як уже повідомлялося, хід будівництва сміттєперевантажувальної станції із сортувальним обладнанням у місті Бахмут оглянув т.в.о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

«Сортувальна станція у Бахмуті є пілотним проєктом та частиною обласного комплексу поводження з відходами. Вона дозволить сортувати до 60 тисяч тонн сміття на рік та відбирати з відходів пластик, скло, метал та інші матеріали, які можуть бути перероблені та реалізовані. У перспективі такі станції з’являться по всій області, а на чотири регіональні полігони ТПВ потраплятиме не більше 10 відсотків побутових відходів», - зазначив Натрус.

Під час огляду станції т.в.о. міністра високо оцінив напрацювання обласної влади у реалізації екологічних програм.

«Після завершення будівництва ми спільно покажемо всій країні приклад, як має розвиватись система управління відходами. І не тільки говорити чи малювати плани, а ділитися досвідом, як це має працювати на територіях, започаткувати діалоговий майданчик при міністерстві, залучати до цього процесу всі області. Подібні об’єкти, я впевнений, повинні масштабуватись по всій країні, причому у геометричній прогресії. Впевнений, що те, що тут робиться, робиться від чистого серця, для України, для того, щоб комфорт життя щодня підвищувався», - наголосив Стрілець.

Сміттєперевантажувальна станція із сортувальним обладнанням у Бахмуті будується в межах програми президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Роботи вже на завершальній стадії, наразі триває монтаж обладнання. Після запуску станції буде створено 39 нових робочих місць з перспективою їх збільшення.

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-