У Львові вшанували пам’ять генерала Кульчицького

У Львові вшанували пам’ять генерала Кульчицького

Укрінформ
У Львові на Личаківському цвинтарі пройшла церемонія вшанування пам’яті Героя України генерал-майор Сергія Кульчицького, який народився у цей день.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ у Телеграмі.

«У Львові, на Личаківському цвинтарі, де похований генерал, зібрались ті, хто його знали, хто з ним служив. Помолилась разом з усіма за чоловіка і дружина генерала, Надія Кульчицька», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 29 травня 2014 року вертоліт Мі-8 був збитий терористами після злету з гори Карачун, внаслідок чого загинули 11 бійців спецпідрозділу МВС та гвардійців і генерал-майор Сергій Кульчицький.

Тоді загинуло 12 чоловік – шестеро військовослужбовців Національної гвардії, включаючи екіпаж гелікоптера, та стільки ж представників спецпідрозділу МВС. Один із членів екіпажу, штурман Олександр Макеєнко, дивом вижив.

20 червня 2014 року Сергію Кульчицькому посмертно присвоєно звання Героя України – за виняткові військові заслуги перед Українською державою, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету України. Інших загиблих відзначено орденом «За мужність» І ступеня (посмертно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-