ДТП на Чернігівщині: родичі загиблих і травмовані можуть отримати до 260 тисяч страховки

ДТП на Чернігівщині: родичі загиблих і травмовані можуть отримати до 260 тисяч страховки

Укрінформ
Родичі загиблих і травмовані у масштабній ДТП під Брусиловим на Чернігівщині, яка сталася 7 грудня, можуть отримати до 260 тис. грн страхових виплат на одну постраждалу особу.

Про це на пресконференції у Чернігові повідомив київський адвокат, керівник групи адвокатських об’єднань "Автопоміч" Дмитро Мелех, передає кореспондент Укрінформу.

"Що стосується "цивілки" - правової відповідальності власників транспортних засобів - то за цим договором загальний ліміт на одну травмовану особу або для родичів однієї загиблої людини складає 260 тис. грн. Але ця сума містить ще й внутрішні ліміти, оскільки складається з окремих частин", - сказав адвокат.

Він пояснив, що складові загального ліміту для родичів загиблих - це відшкодування моральної шкоди в розмірі 12 мінімальних зарплат (на момент аварії це близько 78 тис. грн), витрат на поховання та встановлення пам’ятника - така ж сума, і на 36 "мінімалок" можуть претендувати родичі, які перебували на утриманні загиблої особи. Якщо все це скласти, ліміт буде перевищений, отож 260 тис. грн - це максимум, на який близькі люди можуть розраховувати.

Що стосується травмованих, то для них загальний ліміт по "автоцивілці" також складає 260 тис. грн. Їм кошти можуть бути виплачені за понесені витрати на лікування та в якості компенсації за тимчасову чи постійну втрату працездатності, тобто, інвалідність, якщо така настане. Окрім того, травмовані також мають право на виплату моральної шкоди.

"Буде це виплачено чи ні, залежатиме від того, які будуть подані документи в страхову компанію та які будуть підтверджені вимоги", - зауважив Мелех.

За його словами, реальні виплати за договором страхування, який уклав перевізник, будуть, скоріш за все, меншими за озвучений ліміт. Одним з нюансів, які на це вплинуть, може стати невідповідність кількості застрахованих договором пасажирів з їх фактичним числом у маршрутці на момент аварії.

Адвокат зауважив, що з адвокатською групою "Автопоміч" клієнтські угоди наразі уклали три постраждалих від ДТП родини. Аби захистити їхні права, група займатиметься з кількома відповідальними сторонами: двома страховими компаніями та перевізниками, які, як роботодавці, також відповідають за відшкодування збитків.

Як повідомляло агентство, 7 грудня на Чернігівщині, внаслідок зіткнення вантажівки з пасажирським мікроавтобусом "Борзня - Чернігів" на трасі Н-27 Чернігів-Грем'яч біля с. Брусилів Чернігівського району, 13 людей загнуло, сімох госпіталізували. Водій маршрутки загинув, водій фури отримав травми, але вижив. Йому повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох людей).

Всі травмовані, наймолодшому з яких 16 років, отримують допомогу в лікарнях обласного центру. За інформацією медиків, їхній стан оцінюється як середньої тяжкості та важкий. Одна жінка і досі в комі.

Фото: нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-