У Львові чоловіку зі складним переломом зробили унікальну операцію

У Львові чоловіку зі складним переломом зробили унікальну операцію

Фото
Укрінформ
У лікарні швидкої медичної допомоги Львова лікарі провели унікальну операцію. Через травму в чоловіка відділилися ноги від хребта, але завдяки 12-годинному хірургічному втручанню вже наступного дня пацієнт став на ноги.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Першого територіального медичного об’єднання, передає Укрінформ.

«До нашого Першого територіального медичного об’єднання на Миколайчука Ігор потрапив у вкрай важкому стані: складний перелом кісток тазу обох сторін, комбінований перелом шийки лівої стегнової кістки. На ту мить у ногах, які були знерухомлені, уже утворилися тромби. Пацієнт розумів - він може ніколи більше не ступити жодного кроку. Однак спеціалісти нашого Центру травми спільно з колегою Олександром Ріхтером вирішили боротися бодай за шанс повернути Ігореві здоров’я. І зважилися на операцію, якої раніше не робили», - йдеться у повідомленні.

Пацієнт, 58-річний чоловік із Червоноградського району, поїхав на будівництво, де працював, отримувати метал. Однак металеві труби вагою близько тонни впали на чоловіка, спричинивши важкі травми.

12 годин лікарі «складали» від’єднані ноги від хребта. Спочатку, аби уникнути тромбозу, пацієнту встановили спеціальний кава-фільтр - конструкція із металевого дроту, що запобігає відходженню тромбів у систему легеневих судин.

Оперативне втручання відбувалося в три етапи. Спершу - стабілізація задніх відділів тазового кільця, далі - синтез шийки стегнової кістки. Завершилося втручання зіставленням фрагментів переднього відділу перелому кісток тазу. Як зазначають в лікарні, операція пройшла успішно.

«У це несила повірити, але уже наступного дня після такої складної операції пацієнт міг самостійно ставати на ноги і навіть робити навантаження», - додають лікарі.

Пацієнта вже виписали з лікарні і він пішов додому своїми ногами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-