Одеський меморіал загиблим воїнам - учасникам АТО/ООС відкриють у травні

Одеський меморіал загиблим воїнам - учасникам АТО/ООС відкриють у травні

Укрінформ
Меморіальний комплекс, присвячений увічненню пам’яті воїнів-захисників, загиблих у боях за суверенітет і цілісність України, відкриють поряд з будівлею Одеської ОДА у травні 2022 року.

Про це поінформував перший заступник голови ОДА Борис Волошенков на спільному брифінгу з міністром з питань ветеранів Юлією Лапутіною, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Спорудження низки об’єктів Меморіалу пам’яті загиблим воїнам перебуває на завершальному етапі, очікуємо реалізацію цього проєкту до травня», - зазначив Волошенков, відповідаючи на запитання Укрінформу.

За його словами, будівельники генпідрядної компанії «Кайлас-2007» уже виконали основний обсяг земляних та інженерних робіт, завершується ландшафтна реконструкція.

Як повідомлялося, Меморіал пам’яті загиблим воїнам АТО/ООС передбачений співавторами Михайлом Ревою та Натою Головченко у незвичній формі стилобату − гранітного помосту завдовжки двадцять метрів. У верхній частині стилобату на поверхні гранітної плити будуть висаджені у 21 виріз округлої форми яблуні та горобина, що символізують відродження до життя і нескінченне прагнення до неба і сонця. А на бічних панелях плит рельєфним методом вигравіюють імена і прізвища одеситів і жителів області, які загинули, захищаючи Україну від російських агресорів.

Завдяки штучному підсвічуванню дерев у вечірній і нічний час створюватиметься ефект об’ємності Меморіалу пам’яті, променевого дихання незримих душ загиблих, які прагнуть піднятися у зоряне небо. Поруч із прізвищами загиблих захисників України буде зображений QR-код, і кожен охочий зможе за допомогою свого мобільного гаджета отримати детальнішу інформацію про того чи іншого захисника Вітчизни.

Уряд затвердив у січні цього року план заходів з увічнення пам’яті захисників України, розроблений Міністерством у справах ветеранів і видав розпорядження «Про заходи з увічнення пам’яті захисників України на період до 2025 року».

Виконання плану загальнодержавних заходів сприятиме вшануванню пам’яті захисників, консолідації та розвитку української нації, її історичної свідомості, а також формуванню позитивного образу ветерана-захисника Вітчизни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-