У Миколаєві суд скасував виплату екоактивістам понад 9 мільярдів моральної шкоди

У Миколаєві суд скасував виплату екоактивістам понад 9 мільярдів моральної шкоди

Фото
Укрінформ
Миколаївський апеляційний суд скасував рішення райсуду про відшкодування моральної шкоди Миколаївським глиноземним заводом громадській організації "Стоп шлам" 9,2 мільярда гривень за збитки екології та місцевим жителям.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу суду.

«Апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Миколаївський глиноземний завод» - задовольнити, рішення Заводського районного суду м. Миколаєва від 26 травня 2021 року – скасувати. Ухвалити нове рішення про відмову у задоволенні позову», - йдеться у рішенні суду.

Зазначається, що також скасовано заходи забезпечення позову у вигляді арешту майна підприємства, накладеного ухвалою Заводського райсуду.

Крім того, з громадської організації «Стоп шлам» суд постановив стягнути на користь ТОВ «Миколаївський глиноземний завод» 15 765 грн судових витрат.

Як повідомляв Укрінформ, ГО «Стоп шлам», яка діє в інтересах 1 279-и своїх асоційованих членів, подала позов з вимогою компенсації у розмірі 9,2 млрд грн за начебто нанесену шкоду екології та місцевим жителям від відходів виробництва МГЗ. Зокрема, йдеться про червоний шлам, який періодично забруднює навколишню територію і від нього страждають місцеві мешканці.

Зі свого боку на МГЗ вважають, що вимоги цієї організації безпідставні і надумані. Тим більше, що за останні 10 років завод направив понад 845 млн грн на природоохоронні заходи.

ТОВ "Миколаївський глиноземний завод" - найбільше в Україні і одне з найбільших в Європі підприємств кольорової металургії. До жовтня 2017 року підприємство належало холдингу «Русал», підконтрольному російському олігархові Олегу Дерипасці.

Далі МГЗ придбала швейцарська компанія Glencore International, один з найбільших в світі постачальників сировинних товарів і рідкоземельних матеріалів.

Однак деякі ЗМІ стверджують, що за даними Єдиного держреєстру юросіб України Олег Дерипаска залишається кінцевим бенефіціаром ТОВ «Миколаївський глиноземний завод».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-