У Львові 15-річному підлітку трансплантували нирку від бабусі

У Львові 15-річному підлітку трансплантували нирку від бабусі

Фото
Укрінформ
У львівській дитячій лікарні на Орлика 15-річному хлопцю пересадили нирку. Життєвоважливий орган внукові віддала бабуся.

Про це у Фейсбуці повідомив генеральний директор Першого територіального медичного об’єднання Львова Олег Самчук, передає Укрінформ.

«Ми пересадили нирку 15-річному хлопцеві. Це перша така операція в Першому територіальному медичному об’єднанні Львова. Шанс на якісне життя Ярославу без вагань погодилася дати бабуся Анастасія, нирка якої онукові ідеально підійшла», - зазначається у повідомлені.

Лікар повідомляє, що з хворими нирками хлопець народився, однак діагноз «гломерулонефрит» йому встановили лише в 11 років. Лікування не допомагало, хвороба прогресувала і нещодавно поставила родину перед вибором: замісна ниркова терапія або трансплантація.

Трансплантацію хірурги дитячої лікарні виконали 7 грудня. Донорський орган запрацював одразу на операційному столі. Наразі онук і бабуся почуваються добре.

Як повідомляв Укрінформ, волинянин Максим, який у 13 років став першою дитиною в Україні з трансплантованим серцем, активно займається спортом і щодня гуляє у лісі та ходить на риболовлю. Операцію дитині провели 22 вересня 2021 року у Львові. Донором став 54-річний чоловік, який помер від геморагічного інсульту.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-