У Львові лікарі врятували хлопчика, який проковтнув лампочку від гірлянди

У Львові лікарі врятували хлопчика, який проковтнув лампочку від гірлянди

Фото
Укрінформ
У Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» врятували чотирирічного хлопчика, який проковтнув світлодіодну лампочку з гірлянди і почав кашляти та задихатися, оскільки предмет потрапив у бронху.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба лікарні, передає Укрінформ.

Як зазначають у лікарні, родина зі Львова дістала коробки з прикрасами, щоб прикрасити ялинку. В якийсь момент 4-річному хлопчику до рота потрапила світлодіодна лампочка з гірлянди. За якусь мить хлопчик проковтнув лампочку, почав кашляти і задихатися. Батьки вирішили не гаяти часу, викликали швидку допомогу, яка і привезла дитину в обласний «Охматдит».

Чергові лікарі зробили рентгтен і побачили стороннє тіло у дихальних шляхах. Діставали його з допомогою бронхоскопії, тобто без жодного розрізу.

"Гострими, направленими в різні сторони вусиками лампочка "дивилася" на мене. Вуса під час дихання травмували слизову оболонку в ділянці біфуркації трахеї, там уже утворилися дрібні крововиливи. Я захопив вусики щипцями і завів їх у тубус бронхоскопа, щоб під час видалення не травмувати ними бронхи і трахею. Разом з тубусом дістав лампочку з бронха дитини", - пояснив торакальний хірург Олександр Колодій.

Чотирирічного пацієнта вже виписали з лікарні. Медики застерігають - бути обережними з усіма дрібними і гострими предметами, якщо у домі є маленькі діти, адже вони мають звичку пробувати все на зуб.

Фото: @OHMATDYTLVIV

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-