Верховний Суд залишив без змін вирок колишньому керівнику «Херсонської ТЕЦ»

Верховний Суд залишив без змін вирок колишньому керівнику «Херсонської ТЕЦ»

Укрінформ
Верховний Суд залишив без змін вирок колишньому керівнику «Херсонської ТЕЦ» у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“13 грудня 2021 року Верховний Суд залишив без змін вирок Вищого антикорупційного суду та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, якими колишнього керівника ПАТ «Херсонська ТЕЦ» Богдана Педченка визнано винуватим у зловживанні службовим становищем, що завдало багатомільйонних збитків”, - йдеться у повідомленні.

У САП нагадали, що керівник ПАТ «Херсонська ТЕЦ» вчинив зловживання службовим становищем, всупереч закону надавши ТОВ «Квадро-Фінанс» 8,7 млн гривень безвідсоткової грошової допомоги.

7 липня 2020 року ВАВКС визнав колишнього посадовця винним та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк 3 роки.

15 березня 2021 року Апеляційна палата ВАКС підтримала позицію прокурора САП та відмовила стороні захисту у задоволенні апеляційної скарги, залишивши без змін вирок першої інстанції.

ВС погодився з доводами прокурора та залишив без змін вирок суду першої інстанції, залишивши для колишнього службовця покарання у виді 5 років позбавлення волі. Постанова ВС є остаточною та оскарженню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-