До Львова привезли Вифлеємський вогонь миру

До Львова привезли Вифлеємський вогонь миру

Фото
Укрінформ
Скаути з пластунського осередку Львівської області сьогодні вночі привезли з Відня до Львова Вифлеємський вогонь миру та передали його голові Львівської ОДА.

Про це повідомила пресслужба Львівської облдержадміністрації, передає Укрінформ.

«Велика подяка вам за те, що щороку передаєте Вифлеємський вогонь захисникам у зону бойових дій на сході України, у прифронтові міста та військові госпіталі. У передсвятковий час вогонь об’єднує усю країну!», - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Голова Пласту у Львівській області Ольга Приходько розповіла, що передріздвяну традицію розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру започаткували в Австрії, проте завдяки пластунам акцію запровадили і в Україні.

«Цей вогонь, який єднає нас з Христом! Сподіваємося, що і надалі будемо поширювати Вифлеємський вогонь як і щороку, з кожного дому, з кожного управління, школи, лікарні чи будь-якого іншого місця. Бажаємо, щоб вогонь приносив вам любов, щирість і радість!», - додала Приходько.

Пластуни передали Львову Вифлеємський вогонь / Фото: Альони Николаєвич. Укрінформ

Цього року лампадку у Вифлеємі запалили 24 листопада. Потім вогонь помандрував до Відня, де 12 грудня в храмі святого Стефана його урочисто передали усім представникам скаутських організацій (також пластунам).

Сьогодні, 13 грудня, з 16:00 усі охочі зможуть отримати вогонь у приміщені Залізничного вокзалу у Львові. Звідти кожен зможе запалити свічку та перенести символ миру до своєї оселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-