«Анонімна вакцинація»: у приватний медзаклад Закарпаття прийшли з перевіркою

«Анонімна вакцинація»: у приватний медзаклад Закарпаття прийшли з перевіркою

Укрінформ
На Закарпатті комісія обласної держадміністрації перевіряє приватний медзаклад “Превеншн” щодо вакцинованих від коронавірусу 1420 осіб в анонімному кабінеті щеплень.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний.

“Створена комісія при Закарпатській ОДА перевіряє приватний медзаклад “Превеншн” щодо вакцинованих від COVID-19 осіб в анонімному кабінеті щеплень. Комісія сформована після озвучення директором медзакладу цифри у 1420 осіб, які були щеплені анонімно в його закладі з часу відкриття кабінету”, - сказав Пшеничний.

Він повідомив, що після того, як в даному центрі ще 17 листопада заявили про початок роботи такого кабінету, в ОДА вже створювали подібну комісію. Тоді перевіряли 80 осіб, які там були щеплені першими.

“Ми виявили, що анонімності ніякої не було, всі ці особи під час проходження щеплення були ідентифіковані в медичній базі за заповненими анкетами. Таке саме відбулося б, якби ця людина просто прийшла на будь-який пункт щеплення і вакцинувалася там,” - сказав Пшеничний.

На питання чи діють на Закарпатті пункти щеплення, де вакцинують саме власників сфальсифікованих сертифікатів, він відповів, що не має такої інформації.

“Якщо таке є, то це відбувається через суд. На пунктах щеплення людей не питають чи мають вони “папірець” - в сенсі сфальсифіковану посвідку про вакцинацію чи ні”, - зазначив Пшеничний.

Сьогодні міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що заклад у Закарпатській області, який вигадав процес анонімної вакцинації, був виключений ним з переліку закладів охорони здоров’я, які проводять щеплення проти COVID-19. За словами міністра, в цей заклад відсьогодні, 10 грудня, заборонено передавати вакцину, закуплену за кошти державного бюджету, або доставлену в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні інфекціоніст Віктор Петров, власник приватної клініки, на базі якої створено анонімний кабінет вакцинації, на пресконференції заявив, що за час дії цього кабінету з 17 листопада щеплення зробили 1420 осіб, серед них медики, освітяни, люди з релігійних общин та військові.

Отримати коментарі від власника приватного медзакладу, де працює анонімний кабінет щеплень, наразі Укрінформу не вдалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-