Проєкт Пологівської міськради переміг у конкурсі «Волонтерство в громаді» - U-LEAD

Проєкт Пологівської міськради переміг у конкурсі «Волонтерство в громаді» - U-LEAD

Укрінформ
Програма “U-LEAD з Європою” допомагає реалізувати спільний проєкт благодійної організації «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя» та Пологівської міської ради Запорізької області, який переміг у конкурсі «Волонтерство в громаді».

Про це Укрінформу повідомила керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Запорізькій області Тетяна Бордюг.

“Проєкт благодійної організації «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя» та Пологівської міської ради переміг у конкурсі «Волонтерство в громаді», який проводила Програма «U-LEAD з Європою». Ініціатори отримали фінансову підтримку на реалізацію проєкту «Об’єднаймося заради життя!» - зазначила вона.

За словами Бордюг, проєкт «Об’єднаймося заради життя!» реалізували з метою створення умов для підвищення згуртованості та спроможності мешканців Пологівської міської територіальної громади протистояти поширенню епідемій ВІЛ-інфекції та туберкульозу, що можуть посилитись через негативний вплив наслідків пандемії COVID-19. За шість місяців проєкту у громаді провели низку інформаційних заходів, створили волонтерську платформу та заснували волонтерський рух.

Зокрема, на території громади волонтери БО «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя» та представники міськради провели серію заходів, учасники яких дізналися про суть волонтерства та завдання, які перед собою ставлять добровольці. Набуті знання закріпили під час вуличних інформаційних акцій – учасники навчання пояснювали жителям міста, як стати волонтером.

“Для мене особисто і для громади участь у проєкті дуже корисна. Ми отримали серію цікавих та інформативних тренінгів. На перше заняття прийшло небагато жителів, але на наступні учасники приходили із друзями, знайомими. Дуже активну участь у проєкті брали підлітки та члени молодіжної ради. Фактично, в результаті проєкту нам вдалося посилити волонтерство серед молоді, зробити їх більш активними та зацікавленими у житті громади”, - зазначила координатор проєкту в Пологівській громаді Наталія Івченко.

Вона повідомила, що для жителів громади запрацював сайт «Волонтерська платформа Пологів». На ньому розміщується інформація щодо збереження здоров’я, рекомендації щодо протидії інфекційним хворобам, як поводитися із хворими тощо.

Ще одним здобутком громади для комунікації з тими, хто потребує соціальної допомоги та підтримки, стало налагодження роботи "гарячої лінії" соціальної служби. Для фахівців Центру соціальних служб був розроблений посібник з необхідною базою контактів та корисною інформацією, аби вони кваліфіковано відповідали на запити громадян.

"Важливо об’єднувати волонтерів і міську владу для посилення спроможності громади протидіяти загрозам та наслідкам пандемії, кризовим ситуаціям. Кожен етап проєкту був спрямований на взаємодію та поліпшення комунікацій між мешканцями громади та представниками влади. Приємно, що проєкт є сталим і буде продовжуватися в громаді“, - сказала голова правління БО «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя» Ірина Дорошенко.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: «U-LEAD з Європою» 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-