У справі про побиття школярок у Запоріжжі з'явилася п'ята підозрювана

У справі про побиття школярок у Запоріжжі з'явилася п'ята підозрювана

Укрінформ
У Запоріжжі у справі щодо побиття школярок на стадіоні з'явилася п'ята підозрювана. Їй оголосили підозру у середу ввечері.

Про це у Фейсбуці повідомила Запорізька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

"Наразі слідством встановлено п’ять причетних до вчинення вказаного злочину підлітків, яким повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 296 КК України. Одній із підозрюваних додатково інкриміновано вимагання (ч. 2 ст. 189 КК України). Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Його хід перебуває на контролі Запорізької обласної прокуратури", - йдеться у дописі.

Як повідомили кореспондентові агентства в прокуратурі, п'ятою підозрюваною також є дівчина. Запобіжний захід їй мають обрати найближчим часом. Тим часом найактивнішу учасницю побиття взято під варту строком на 60 діб без права внесення застави.

Ще двом неповнолітнім Шевченківським районним судом Запоріжжя обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, питання щодо застосування запобіжного заходу до інших підозрюваних вирішується.

Як повідомлялось, у листопаді 2021 року на майданчику однієї зі шкіл Шевченківського району міста Запоріжжя жорстоко побито трьох школярок їх однолітками. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "хуліганство" та "вимагання грошових коштів" (ч. 2 ст. 296, ч. 2 ст. 189 КК України).

Побиття тривало понад годину. Весь цей час один зі свідків знімав це на відео, яке згодом з'явилось у мережі тривалістю понад 10 хвилин. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 300 КК України (виготовлення та розповсюдження контенту, що пропагує насилля та жорстокість). Але особу "оператора" відео поки не встановлено.

Фото: verge.zp.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-