На Вінничині виставили на приватизацію санаторій «Гірський»

На Вінничині виставили на приватизацію санаторій «Гірський»

Укрінформ
Фонд державного майна України виставив на приватизацію розташований поблизу Могилева-Подільського, що на Вінниччині, санаторій «Гірський» зі стартовою ціною 14,364 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ФДМУ.

Згідно з повідомленням, на онлайн-аукціон, який відбудеться 10 січня 2022 року, виставлені всі будівлі санаторію. Вони побудовані з 1917 по 1980 роки і наразі потребують ремонту. На об'єкті наявне електропостачання, інші комунікаційні системи відсутні. Загальна площа будівель - 4972,05 кв. м.

Стартова ціна - 14 364 200 грн.

Як уточнили у Вінницькій ОДА, санаторій «Гірський» розташований на пагорбі над Дністром у с. Бронниця неподалік Могилева-Подільського. Рекреаційний центр функціонував з 1924 року на місці колишнього палацу Вітгенштейна з парковими алеями, високою баштою, яка виконувала декоративні функції, та іншими ознаками панського маєтку.

Згідно з умовами аукціону, покупець зобов’язаний укласти охоронні договори на пам’ятки архітектури місцевого значення «Комплекс споруд садиби Вітгенштейнів» кінця ХІХ ст. в установленому чинним законодавством порядку.

Майбутньому власнику санаторію відійдуть будівлі колишнього санаторію, в тому числі лікувальні і спальні корпуси, бювет, санітарний блок, літній кінотеатр, ґанки і прибудови.

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році від аукціонів великої та малої приватизації планують залучити до державного бюджету 12 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-