Мінцифри запустить для громад службу підтримки з питань цифровізації

Мінцифри запустить для громад службу підтримки з питань цифровізації

Децентралізація
Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації наступного року запустить для громад службу підтримки щодо впровадження цифрових рішень.

Про це повідомила заступниця міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан під час конференції «Міжнародне експертне обговорення 2021: «Партнерство для розвитку», організованої Програмою «U-LEAD з Європою», передає кореспондент Укрінформу.

"Ми у наступному році запускаємо невелику службу підтримки для громад, яка буде фокусуватися на питаннях-відповідях щодо впровадження цифрових сервісів... Будуть контакти людей, до яких можна буде звертатися, щоб отримати поради у напрямку цифрової трансформації", - сказала вона.

Іонан підкреслила, що цифровізація регіонів - важлива складова трансформації України, тому у більшості областей вже працюють CDTO (Chief Digital Transformation Officer) - заступники голів ОДА з цифровізації. Вона зауважила, що CDTO за допомогою цифрових рішень впроваджують зміни на місцевому рівні та займаються електронними реєстрами, процесами й послугами. Іонан закликала представників громад звертатись також до заступників голів ОДА з цифровізації за допомогою з питань впровадження цифровізації на місцевому рівні. Завдання Мінцифри на наступний рік – щоб заступники з цифровізації були у всіх областях та громадах.

"Базова цифрова інфраструктура - це фундамент, який ми маємо закласти у найближчі кілька років, щоб демонструвати швидше процес цифрової трансформації в різних галузях, тому що без хорошого доступу до інтернету, без матеріально-технічної бази, без цифрових послуг і певного рівня цифрової грамотності ми не зможемо говорити про великі стрибки", - сказала вона.

Своєю чергою заступник міністра розвитку громад та територій Олександр Дудченко зазначив, що крім ініціатив держави для підтримки цифровізації, допомогти в реалізації цифрових рішень можуть і представники бізнесу.

"Ми співпрацюємо з бізнесом, який працює в IT-сфері, і багато фахівців готові допомогти на громадських засадах впроваджувати зміни (у сфері цифровізації - ред)", - сказав він.

Дудченко висловив переконання, що багато хто з управлінців на різних рівнях бачить ефективність цифрових інструментів та трансформації процесів.

"Цифрова трансформація - це не лише про діджитал-інструменти, це, перш за все, про новітній підхід, про прийняття рішень на основі даних", - сказав Дудченко.

Він також закликав представників громад втілювати цифрову трансформацію на місцях.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: «U-LEAD з Європою»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-