У реанімаціях Прикарпаття не меншає COVID-хворих, прогнозують новий сплеск

У реанімаціях Прикарпаття не меншає COVID-хворих, прогнозують новий сплеск

Укрінформ
У лікарнях Прикарпаття, які приймають хворих на COVID-19, зайнятість ліжок у реанімаціях не зменшується і становить 53,1%.

Про це повідомив заступник директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Володимир Дзьомбак під час наради, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас попри зменшення зайнятості ліжок у COVID-лікарнях не зменшується зайнятість реанімаційних ліжок, а це 53,1% ліжок зайняті пацієнтами», - зазначив Дзьомбак.

За його словами, в області стабілізувалася ситуація із захворюванням на коронавірус, що дало змогу Прикарпаттю перейти з червоної зони епіднебезпеки у жовту. Проте відсоток госпіталізації тяжких хворих залишається високим.

«Із виявлених 84 хворих на коронавірус, госпіталізовані 62 людини. Тобто, там, де ми говоримо про надання медичної допомоги тяжким хворим, ситуація залишається стабільною», - констатував посадовець.

Він додав, що зайнятість ліжок у лікарнях, які приймають хворих з коронавірусом, становить 46%. Проте більш як 60% ліжок зайняті у лікарнях Івано-Франківська, Галича та Долини.

За інформацією Івано-Франківського центру контролю та профілактики хвороб, за останні 14 днів рівень захворюваності на COVID-19 зменшився на 52%. Фахівці припускають, що наступний пік захворювання може припасти на кінець січня - початок лютого.

В Івано-Франківській області повністю вакциновані 28% дорослого населення та 727 дітей. Хворих на COVID-19 приймають 26 медзакладів.

За минулу добу на Прикарпатті зареєстровані 84 випадки коронавірусу, одужали 459 людей, 8 осіб померли.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу зафіксовано 8655 підтверджених випадків COVID-19, померло 467 людей, одужали 22 878 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-