На Львівщині відреставрували храм, настоятелем якого 200 років тому був дід Євгена Коновальця

На Львівщині відреставрували храм, настоятелем якого 200 років тому був дід Євгена Коновальця

Укрінформ
В селі Черепині на Львівщині відреставрували церкву Стрітення Господнього, яка є пам’яткою архітектури національного значення. Тут понад 200 років тому парохом був дід полковника Армії УНР Євгена Коновальця.

Про це у Телеграмі повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«У цьому храмі парохом був дід полковника Армії УНР Євгена Коновальця. А нині ми тут молилися та вітали один одного, адже спільно нам вдалося завершити реставрацію пам’ятки національного значення з понад 200-літньою історією», - зазначив Козицький.

Церкву Стрітення Господнього в Черепині реставрували з 2018 року. Цьогоріч на завершення реставрації з обласного бюджету надійшло 800 тисяч гривень.

За майже 4 роки тут провели близько 150-ти різних видів робіт у самій церкві та дзвіниці. У храмі замінили дубові підвалини стін та бабинця, провели антисептування, відреставрували дерев’яні двері, зробили тепло- та звукоізоляцію, встановили протипожежну сигналізацію.

Відновлювали храм спільними зусиллями Департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА, Давидівської ОТГ та Пустомитівської районної ради.

На Львівщині відреставрували храм, настоятелем якого 200 років тому був дід Євгена Коновальця / Фото: Альони Николаєвич

«Цього року ми відзначаємо 130-річчя Євгена Коновальця. Тож завершити відновлення храму в Черепині - дуже важливий підсумок року», - додав Козицький.

Церква Стрітення Господнього в Черепині є пам’яткою архітектури національного значення, датується 1757 роком. Відома передусім тим, що її настоятелем був дід засновника та першого голови ОУН Євгена Коновальця — о. Михайло Коновалець, скерований у Черепин після свого висвячення 1852 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-