У Харкові армійцям передали новітню бронетехніку, оснащену тепловізорами

У Харкові армійцям передали новітню бронетехніку, оснащену тепловізорами

Фото
Укрінформ
Танки, передані армійцям Президентом України Володимиром Зеленським на святі 30-річчя ЗСУ у Харкові, мають сучасні тепловізійні засоби для ведення вогню вночі.

Про це повідомив командувач логістики Командування Сухопутних військ ЗСУ генерал Володимир Карпенко, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо характеристик нової техніки.

"Президент передав армійцям 23 одиниці нової техніки, які мають найсучасніші характеристики. Наприклад, 3 танки Т64БМ2, які передано до танкового батальйону 92-ї окремої механізованої бригади, мають нову систему управління вогнем та сучасні тепловізійні засоби для ведення вогню вночі, а також двигун у 1000 к.с. Далі, 10 бронетранспортерів БТР 4Е, переданих теж для 92-ї бригади, оснащені новим бойовим модулем, 30-міліметровою автоматичною гарматою, кулеметами калібру 7,62 та 12,7. Є супероснащення й на 10-х броньованих авто "КОЗАК", які передані до 3-го окремого полку спецпризначення для десантно-штурмових військ та для підрозділів спецоперацій", - зазначив генерал Карпенко.

Відповідаючи на питання журналістів, наскільки така техніка відповідає вимогам української армії, генерал сказав: "У 2014 році у нас була лише техніка радянських часів. А зараз ми маємо техніку нового покоління, яка виробляється на українських підприємствах, у тому числі у Харкові. До речі, 10 БТР 4Е були показані як зразкове озброєння на параді у Києві 24 серпня, тоді ж ми показали 7 танків Т64БМ2, які ще раніше були передані 92-й бригаді. І це саме те, що потрібно новій українській армії".

Урочистості до 30-ї річниці Збройних Сил України у Харкові / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Як сказав журналістам командир машини БТР 4Е старший солдат Артур Бойко, ця машина призначена для перевезення десанту: "Вона розрахована на 7-х бійців, найкраща у своїй кваліфікації, має масивний корпус, мобільна, більш озброєна, має кондиціонер та систему відеокамер, однаково добре використовується у сільських та міських умовах, у полях, у тому числі для ураження ворожої техніки, бо стріляє на відстані до 4 км. Якість та надійність - це вже перевірено та підтверджено у бойових умовах".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-