На Одещині запускають другий дизель-потяг «Дунайського експресу»

На Одещині запускають другий дизель-потяг «Дунайського експресу»

Укрінформ
Укрзалізниця запускає другий дизель-потяг вітчизняного виробництва на обслуговування нового маршруту Ізмаїл – Одеса, що дозволить удвічі збільшити кількість щоденних рейсів «Дунайського експресу».

Про це повідомляє керівник пресслужби ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" Ганна Кудіярова на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«28 листопада до моторвагонного депо "Одеса-Застава" прибув другий сучасний дизель-потяг – «ДПКр3-004» виробництва Крюківського вагонобудівного заводу. Він найближчими днями також розпочне роботу між Одесою та Ізмаїлом», - зазначила Кудіярова.

За її словами, таким чином «Дунайський експрес» робитиме два рейси на день.

Як повідомляв Укрінформ, перший рейс маршруту Ізмаїл - Одеса дизель-потяг «Дунайський експрес» виконав 20 листопада цього року. Його запуск став можливим завдяки зусиллям керівництва Укрзалізниці та Одеської ОДА в рамках реалізації пілотного проєкту PSO (Public Service Obligation). Згідно з підписаним сторонами меморандумом, місцева влада компенсуватиме залізничному перевізнику щонайменше 5 млн грн на рік витрат на організацію маршруту.

Максимальна швидкість руху потяга – 140 км/год. У складі потяга 3 вагони – 170 місць. Експрес зупиняється на станціях Білгород-Дністровський, Кулевча, Сарата, Арциз, Главані, Дзинілор та Катлабух. Він має сучасні елементи інтер'єру та екстер'єру і пристосований для перевезення маломобільного населення. Вартість квитка становитиме 189 грн.

Фото://traffic.od.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-