Акція «16 днів проти насильства»: у Херсоні відкрили виставку-інсталяцію

Акція «16 днів проти насильства»: у Херсоні відкрили виставку-інсталяцію

Фото
Укрінформ
У Херсоні відкрили виставку-інсталяцію «Річ у тім 2.0» у межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє поліція Херсонської області.

«У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» сьогодні, 29 листопада, у Херсоні в ТРЦ «Фабрика» відкрилась виставка-інсталяція «Річ у тім 2.0», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цьогоріч на виставці до уваги відвідувачів торгово-розважального центру представлені 16 тематичних відеороликів та 16 картин. На полотнах зображені відомі сучасні діячі, вони тримають у руках речі, за допомогою яких відбувалося домашнє насильство в реальних подіях.

«Річ у тім, що домашнє насильство часто замовчують», «Річ у тім, що домашнє насильство може відбуватися зовсім поруч», «Річ у тім, що предметом домашнього насильства може бути будь-що» - основні меседжі виставки.

Поліцейські роздавали відвідувачам інформаційні буклети та консультували щодо ситуацій, пов’язаних із проявами насильства, роз’яснювали особливості законодавства, розповідали про те, як діяти, якщо хтось із громадян стане жертвою чи свідком прояву насильства.

«Мета правоохоронців - привернути увагу суспільства до проблеми насильства у будь-яких його формах. Постраждалі від насильства не мають залишатися наодинці зі своєю проблемою. Вони повинні знати, що завжди можуть звернутись до поліції по допомогу», - зазначив т.в.о. начальника Управління превентивної діяльності обласного ГУ Нацполіції Ярослав Шанько.

Як повідомляло агентство, з 25 листопада в Україні розпочалася акція «16 днів проти насильства», яка триватиме до 10 грудня. Мета акції – підвищити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства.

Акція проводиться щорічно за ініціативи Першого всесвітнього інституту жіночого лідерства з 1991 року.

Україна до її проведення приєдналась у 2001 році. Генеральна асамблея ООН офіційно оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок у 1999 році. Однак відзначати його почали з 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.

Крім Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, 16-денний період, протягом якого триває акція, включає також інші важливі для демократичної спільноти дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня – річниця інциденту в Монреалі.

Раніше у Херсоні в історичному центрі на вулиці Суворова провели акцію в межах Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» – тут можна було написати власний лозунг, думку на банері, доєднавшись до створення маніфесту проти домашнього насильства.

У Херсоні вже більше двох років працює секретний притулок для постраждалих від домашнього насильства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-