У Херсоні провели акцію в межах кампанії «16 днів проти насильства»

У Херсоні провели акцію в межах кампанії «16 днів проти насильства»

Фото
Укрінформ
У Херсоні в історичному центрі на вулиці Суворова провели акцію в межах Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» – тут можна було написати власний лозунг, думку на банері, доєднавшись до створення маніфесту проти домашнього насильства.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Херсоні відбувається акція щодо створення спільного маніфесту проти домашнього насильства. Проблема є. У місті протягом 9 місяців більш ніж 1,5 тисячі повідомлень про скоєння домашнього насильства надійшло лише до спеціальних організацій, які здійснюють подальшу соціальну роботу щодо таких випадків» - розповів директор Херсонського міського центру соціальної служби сім’ї, дітей та молоді Антон Єфанов.

За його словами, треба, щоб людина, яка страждає від домашнього насильства, не мовчала: щоб вона зверталася за допомогою, не боялася, адже їй можуть допомогти.

Як зазначив директор міського центру, у Херсоні вже більше двох років працює секретний притулок для постраждалих від домашнього насильства, є відповідні соціальні, спеціально навчені фахівці, є психологи, які можуть надавати допомогу. Також реагує поліція, що виїжджає безпосередньо на місце події, додав він.

Секретний притулок розрахований на 12 місць одночасного перебування, туди може потрапити жінка разом з дітьми.

У Херсоні провели акцію в межах Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» / Фото: Ірина Староселець. Укрінформ

«Це основне завдання, щоб жінка не опинилася на вулиці сама з дітьми без підтримки. Тому міська громада Херсона надає таку підтримку – секретний притулок і щоб жінка могла визначитися що робити далі, там також надають юридичну допомогу», - сказав Єфанов.

Він пояснив, що у притулку постійно є жінки, що потерпають від насилля, адже такий заклад один на всю область.

Єфанов також зазначив, що є і чоловіки, які потерпають від домашнього насильства. «Вони можуть звертатися до нас за допомогою, але, на жаль, секретного притулку для них немає. Проте, як свідчить статистика і наш досвід, чоловіки меншою мірою залежні від своїх жінок, дуже часто жінка (яка потерпає від домашнього насилля – ред.) – це домогосподарка і їй фактично нікуди піти і вона залежить від чоловіка (матеріально – ред.). Чоловік у більшості таких випадків все-таки спроможний сам себе забезпечити, йому потрібен не стільки притулок, скільки підтримка відповідних фахівців, яку ми надаємо безкоштовно», - пояснив Єфанов.

Як повідомляє Херсонська ОДА, під час акції містянам пропонували взяти участь в розіграші. Для цього потрібно опублікувати своє фото із лозунгом, написаним на банері, в соцмережі (Instagram або Facebook) та позначити в дописі сторінку «Розірви коло». Автори трьох найкращих меседжів отримають цінні подарунки.

За інформацією поліції Херсонської області, правоохоронці спільно з представниками громадських організацій, співробітниками органів місцевої влади провели на вулиці Суворова профілактичну акцію «Що ми знаємо про насильство?». Учасники заходу роздавали містянам інформаційні буклети та брошури, консультували щодо ситуацій, пов’язаних із проявами насильства, роз’яснювали особливості законодавства, розповідали про те, як діяти, якщо хтось із громадян стане жертвою чи свідком прояву насильства. А найменшим херсонцям поліцейські дарували тематичні повітряні кульки.

Як повідомляло агентство, сьогодні, 25 листопада, в Україні розпочалася акція «16 днів проти насильства», яка триватиме до 10 грудня. Мета акції – підвищити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства.

Акція проводиться щорічно за ініціативи Першого всесвітнього інституту жіночого лідерства з 1991 року.

Україна до її проведення приєдналась у 2001 році. Генеральна асамблея ООН офіційно оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок у 1999 році. Однак відзначати його почали з 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.

Крім Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, 16-денний період, протягом якого триває акція, включає також інші важливі для демократичної спільноти дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня – річниця інциденту в Монреалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-