На Закарпатті запалили свічку на найбільшому в Україні адвентовому вінку

На Закарпатті запалили свічку на найбільшому в Україні адвентовому вінку

Фото
Укрінформ
На Закарпатті запалили першу свічку на найбільшому вінку Адвенту в Україні, встановленому на території санаторію у Свалявському районі.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив професор, експерт із регіонального туризму Федір Шандор.

“Найбільший різдвяний адвентовий вінок України встановили на Свалявщині, в одному із санаторіїв”, - сказав він.

Як уточнили у відділі маркетингу закладу, вінок має 10 м в діаметрі. Встановлений у чаші фонтану на території закладу. Виготовлений він із смерекових гілок, прикрашений новорічними кулями, стрічками та свічками. Стоятиме він аж до католицького Різдва, 25 грудня. Учора, 28 листопада, на вінку запалили першу свічку.

Адвент («Аdventus», прихід) у християн західного обряду - період Різдвяного посту, символізує очікування Різдва. Традиції запалювати свічку на адвентовому вінку в кожну з чотирьох неділь перед Різдвом - близько 500 років. Чотири свічки Адвенту символізують чотири тижні очікування і найважливіші етапи в історії спасіння Ісуса Христа. Свічки запалюють по черзі щонеділі, в очікуванні народження Месії. У цей період церква закликає до молитви, посту та реколекцій, релігійних роздумів.

У першу неділю Адвенту на вінку запалюють білу свічку, як символ прийдешнього пришестя Ісуса Христа. У другу - білу свічку Вифлеєму, символ пришестя на землю Ісуса. У третю - червону або рожеву свічку Пастирів, пастухів-вівчарів, яка символізує пришестя Спасителя в серця людей через віру в його святе Слово. У четверту неділю запалюють білу Ангельську свічку, вона означає останнє пришестя Спасителя у славі з усіма Ангелами, щоб взяти всіх істинно віруючих з Собою на небеса.

Адвент завершується 24 грудня.

Фото: Федір Шандор

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-