У Харкові вшанували пам'ять жертв Голокосту

У Харкові вшанували пам'ять жертв Голокосту

Фото
Укрінформ
У центрі Харкова в день єврейського свята Хануки провели ходу в пам'ять про євреїв, які загинули у 1941 році під час німецької окупації міста.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив ініціатор ходи, керівник громадської організації «Екополітика-Мир» Євген Фрідлянд.

«Хода почалася від синагоги на вулиці Пушкінський у центрі міста. Перед початком ходи для її учасників, це понад 50 містян, провели оглядову екскурсію синагогою, а потім вони пройшли під прапорами Харкова, України та Ізраїлю до вулиці Громадянської, 19. Саме тут колись розміщувалася синагога під назвою Солдатська», - зазначив він.

За його словами, у свято Хануки євреї запалюють свічки: «Тому в пам'ять про загиблих учасники ходи запалили свічки та поклали квіти біля будинку на Громадянській, 19. Також біля будинку відбулася виставка плакатів «Голокост. Героїзм єврейського народу».

У Харкові вшанували пам’ять жертв Голокосту / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, у центрі Харкова на вулиці Ярослава Мудрого діє Музей Голокосту, де зібрано понад 5 тисяч документальних свідчень загибелі євреїв під час окупації міста нацистами.

У Харкові також діє меморіальний комплекс «Дробицький яр», де поховано понад 16 тисяч євреїв, розстріляних окупантами у 1941 році.

Єврейське свято Ханука, що не має фіксованої дати і щороку припадає на різні дні, у 2021 році настає увечері 28 листопада і триватиме 8 днів – до 6 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-