З квітами та колосками: у Запоріжжі вшанували пам'ять жертв Голодоморів

З квітами та колосками: у Запоріжжі вшанували пам'ять жертв Голодоморів

Фото
Укрінформ
Кілька сотень запорожців принесли квіти та колоски пшениці до пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років, а представники різних конфесій провели спільну молитву за загиблими під час Голодоморів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв Голодоморів / Фото: Ольга Звонарьова. Укрінформ

"Кожен з нас має історію у своїх родинах про бабусь і дідусів, які потрапили у вир цих подій, які втратили рідних, близьких. Багато років держава замовчувала, про це було заборонено говорити. Сьогодні нам треба зрозуміти, чого це було і як це було. Бо були люди, які забирали хліб у своїх односельців. Для нас це має бути урок, коли народ розділений - це завжди закінчується трагічно. Сьогодні маємо пам'ятати тих хто загинув", - сказав голова ОДА Олександр Старух.

За словами військового священника військової частини Національної гвардії 3033 Православної церкви України Анатолія Кусика, щоразу священнослужителі читають молитву за упокій душі та спільно моляться завжди чи за здоров'я, чи упокій.

"Бо загинули і православні, і католики, і мусульмани - всі хто проживав на території нашої держави. Ми повинні пам'ятати про те, щоб ця трагедія не повторювалася, щоб ми дійсно пам'ятали про той код, який є в українців, щоб Україна була українською", - сказав він.

Як повідомлялось, щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять жертв голодоморів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-