У День пам’яті жертв голодоморів вінничанам запропонували суп із тирси, шишок і хвої

У День пам’яті жертв голодоморів вінничанам запропонували суп із тирси, шишок і хвої

Фото
Укрінформ
У Вінниці молодь провела акцію до Дня пам’яті жертв голодоморів – городянам у меморіальному ресторані «Непораховані з 1932-го» пропонували скуштувати суп із тирси, шишок і хвої.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник відділу національно-патріотичного виховання Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат» Роман Яковлев.

«Це захід у пам'ять про тих українців, які померли під час голодоморів. Їх було навіть більше, ніж загиблих під час Голокосту. Точну кількість жертв порахувати неможливо, тому що радянська влада знищувала документи та докази своїх злочинів. Тому й «ресторан» просто неба називається «Непораховані з 1932-го». Ми пропонували перехожим скуштувати найгірший у світі суп, зварений з інгредієнтів, які у ті часи допомагали людям вижити», - сказав Яковлев.

У Вінниці в День пам’яті жертв голодоморів приготували суп із тирси, шишок і хвої / Фото: Олександр Лапін. Укрінформ

За його словами, акція проходила на майдані Небесної Сотні. Тут встановили порожні столи та стільці, на яких розклали одяг і взуття, що символізували людей, яких втратила Україна під час Голодомору.

Учасники акції пропонували містянам скуштувати суп із тирси, шишок та хвої. Цю страву відтворили за спогадами людей, які пережили Голодомор.

«Непораховані з 1932-го» - це проєкт, який створила Українська академії лідерства у партнерстві з агенцією Gres Todorchuk PR восени 2017 року. Вперше його реалізували під час міжнародної експедиції в Ізраїлі.

Як повідомлялося, щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років. У 2021 році День пам’яті жертв голодоморів припадає на 27 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-