Клименко представив нового керівника поліції Донеччини

Клименко представив нового керівника поліції Донеччини

Фото
Укрінформ
Голова Національної поліції України Ігор Клименко представив нового керівника поліції Донецької області Руслана Осипенка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Раніше Осипенко обіймав посаду тимчасового виконувача обов'язків начальника поліції Херсонської області.

Нового керівника Головного управління Національної поліції в Донецькій області Клименко представив сьогодні, 26 листопада, під час робочої поїздки до району проведення операції Об'єднаних сил.

Ігор Клименко представив нового керівника поліції Донеччини / Фото: Національна поліція

Участь в урочистому заході взяли заступник командувача Національної гвардії України Микола Миколенко, заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, командування Об’єднаних сил, керівництво органів системи Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Маріупольської міської ради, прокуратури, суду та Донецького державного університету внутрішніх справ.

Голова Нацполіції відзначив специфіку служби в Донецькій області через близькість тимчасово окупованих територій і прибуття поліцейських одними з перших на місця обстрілів.

"Є працівники, які пройшли горнило війни, є ті, які вийшли з тимчасово окупованої території та довели своїми вчинками, що є справжніми громадянами України. Рівень довіри до поліцейських Донеччини зараз є одним із найвищих в країні та становить 44 відсотки", - зауважив Клименко.

Голова Нацполіції висловив подяку за службу Миколі Семенишину, який очолював поліцію Донецької області впродовж чотирьох років, а нині є керівником поліції Одеської області.

"Я пишаюся, що ви повірили мені, що ми разом боронили нашу рідну землю, Донеччину, робили її безпечнішою. Вдячний всім працівникам поліції, керівникам органів місцевого самоврядування, міжнародним партнерам, із якими ми реалізували багато спільних проєктів", - звернувся до присутніх Семенишин.

Як повідомили у Нацполіції, Осипенко є досвідченим оперативником родом із Луганської області. В органах внутрішніх справ він з 1996 року, проходив службу в Київській, Полтавській, Миколаївській областях, Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції, зокрема на керівних посадах.

У 2020 році Осипенко обіймав посаду заступника начальника - начальника кримінальної поліції Черкаської області. З жовтня 2021 року тимчасово виконував обов’язки начальника Головного управління Нацполіції в Херсонській області.

"Дякую керівництву Міністерства внутрішніх справ та Нацполіції за надану мені довіру очолити потужний колектив поліції Донеччини. Розраховую на підтримку колег, органів місцевого самоврядування, усіх силових структур, щоб ми працювали як єдиний злагоджений механізм. Ціную чесність, порядність і самовідданість", - відзначив Осипенко.

Серед першочергових завдань, які очільник Нацполіції поставив перед новим керівником, - боротьба з наркозлочинністю, протидія незаконному обігу зброї, безпека дітей, боротьба з організованою злочинністю, а також з незаконним обігом підакцизних товарів.

Крім того, Клименко наголосив на активному впровадженні проєкту "Поліцейський офіцер громади" та передав офіцерам громади 7 нових службових автомобілів "Рено Дастер".

"До кінця року в Україні буде майже 1000 офіцерів громади. Наші зусилля спрямовані на те, щоб кожен громадянин, навіть у найменшому селі, бачив поліцейського поруч і відчував себе захищеним. Поліцейський офіцер живе на території громади та 24 години на добу може невідкладно прибути на допомогу в будь-який населений пункт. Це ще один крок до ефективної взаємодії між населенням, органами влади та Нацполіцією", - підкреслив очільник Нацполіції.

Під час наради в обласному главку поліції Клименко нагородив кращих поліцейських, які отримали чергові спеціальні звання, відзнаки МВС і Нацполіції та подяки.

У ході робочої поїздки голова Національної поліції проінспектував роботу Єдиного аналітичного сервісного центру (UASC) і перевірив, як сьогодні працюють IT-технології в системі безпеки прифронтового регіону.

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада Клименко представив особовому складу поліції Сумської області нового керівника – Сергія Чижа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-