На Прикарпатті зростає кількість смертей від COVID-19 - лікарі просять не займатись самолікуванням

На Прикарпатті зростає кількість смертей від COVID-19 - лікарі просять не займатись самолікуванням

Укрінформ
На Прикарпатті при зменшенні захворюваності на COVID-19 відзначають високу смертність, за останню добу померли 28 людей.

Про це в Івано-Франківську на брифінгу з питань захворювання на коронавірус та вакцинальну кампанію в області повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко, передає Укрінформ.

«Захворюваність стабілізувалась. Бентежить те, що є велика смертність. За останню добу в нашій області померли 28 прикарпатців», - поінформував Дмитренко.

За його словами, у жовтні на Прикарпатті від коронавірусної хвороби померли 244 людини, у листопаді - вже 375.

«Ми вчора спілкувалися з нашими лікарями. Вони пояснюють цю ситуацію тим, що люди дуже часто займаються самолікуванням протягом тижня-двох. Вони не проходять обстеження і досить пізно звертаються до медичних закладів. Самолікування призводить до трагічних випадків», - зазначила голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук.

Вона закликала людей не зволікати з першими симптомами COVID-19 та не забувати про необхідність вакцинуватись від цієї недуги.

«Якщо коронавірусна хвороба в середньому лікується 2-3 тижні, то, коли поступає пацієнт у запущеній формі, процес лікування може затягнутись на 2-3 місяці», - зауважив Дмитренко.

За його словами, на Прикарпатті COVID-лікарні розгорнули для хворих на коронавірус 3249 ліжко-місць. Майже всі вони забезпечені киснем.

24 листопада на Прикарпатті зафіксували 20 летальних випадків від коронавірусної інфекції.

Станом на 25 листопада, в Івано-Франківській області за останню добу зареєстровані 638 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 517 людей одужали.

Як повідомлялося, в Україні за останню добу зафіксовані 16 943 нових підтверджених випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-