«Родичка працівника САП» пропонувала за $40 тисяч закрити справу – прокуратура

«Родичка працівника САП» пропонувала за $40 тисяч закрити справу – прокуратура

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали жительку Хмельницької області, яка за 40 тис. дол. пропонувала закрити провадження щодо експрокурора через нібито зв'язки у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

“...Повідомлено про підозру мешканці Хмельницької області, яка, прикриваючись неіснуючими зв’язками в САП, шляхом обману, намагалась заволодіти 40 тис. доларів”, - зазначили у відомстві.

За даними слідства, раніше засуджена за шахрайство жінка, представившись родичкою працівника САП, запропонувала колишньому керівникові прокуратури Одеської області "допомогу" у вирішенні питання щодо закриття кримінального провадження стосовно нього, яке розслідує НАБУ.

Про таку пропозицію експрокурор повідомив СБУ.

Правоохоронці затримали жінку після одержання 40 тис. дол. Вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 190 КК України здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області.

З допису в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максима Грищука у Фейсбуці випливає, що саме його родичкою представлялася шахрайка. "Жодних родинних зв’язків із цією особою у мене звісно, немає”, - наголосив він.

Грищук нагадав, що САП розслідує так звану земельну справу стосовно незаконного заволодіння землею в Одеській області та легалізації отриманих доходів. Про підозру в ній повідомлено 16 особам, серед яких міський голова Одеси, його заступник, колишні керівник департаменту комунальної власності Одеської міськради та його заступник, а також інші особи – представники товариств-забудовників.

Очільник САП запевнив, що у будь-якому разі його родинні зв'язки не можуть вплинути на спільне розслідування детективів НАБУ і прокурорів САП.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-