U-LEAD навчає громади використовувати геоінформаційні системи

U-LEAD навчає громади використовувати геоінформаційні системи

Децентралізація
Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» провела онлайн-воркшоп для громад «Використання геоінформаційних систем в просторовому плануванні територіальних громад».

Про це Укрінформу повідомили у «U-LEAD з Європою».

Навчання відбулось в рамках циклу воркшопів для відібраних Програмою команд фахівців громад. Це другий етап навчань, в якому працюють над проведенням аудиту земель та розробкою завдань для Комплексного плану просторового розвитку території громади. Воркшоп пройшов на базі регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Чернівецькій області за участю 11 фахівців із громад Чернігівської, Київської, Житомирської, Хмельницької, Чернівецької та Вінницької областей.

«ГІС - це комп'ютерна система, яка об'єднує інформацію про те, що відбувається у світі, де це відбувається і хто зазнає впливу, в єдине уявлення. Програма корисна в управлінні землями, містобудуванні, екології, моніторингу сільського та лісового господарства, а також у просторовому плануванні та інфраструктурі», - переконує експерт Програми «U-LEAD з Європою» Віктор Путренко.

Учасники навчання детально опрацювали інтерфейс, можливості та основи роботи спеціального програмного забезпечення QGIS, процес підключення даних адміністративно-територіального поділу, базових карт, ортофотопланів, даних топографічного знімання, кадастрових даних. Також налаштували картографічний проєкт і оформили дані та символізацію шарів даних.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-