Шахрайський «інтернет-магазин» ошукав покупців на мільйони гривень - поліція

Шахрайський «інтернет-магазин» ошукав покупців на мільйони гривень - поліція

Відео
Укрінформ
Поліцейські викрили організоване злочинне угрупування інтернет-шахраїв, які ошукали близько пів сотні осіб по всій Україні на мільйони гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області, передає Укрінформ.

«Зловмисники розробили злочинну схему привласнення коштів під приводом продажу товарів, які користувалися попитом, через інтернет та завдали збитків громадянам на мільйони гривень. Кілька місяців кримінальна поліція документувала злочинні дії підозрюваних. Організатора злочинної групи, 33-річного мешканця Вінницького району, затримали в процесуальному порядку та помістили до ізолятора тимчасового тримання», - йдеться у повідомленні.

Зловмисники діяли за чітко розподіленими ролями. Вони розміщували на популярному сайті оголошення про продаж різноманітних товарів на умовах повної або часткової попередньої оплати. Та після отримання коштів від покупців на зв'язок більше не виходили.

Одна з учасниць угруповання оформлювала на підставних осіб банківські картки, на які покупці перераховували гроші. Після чого жінка переказувала їх на основний рахунок організатора протизаконного «бізнесу».

Зазначається, що таким чином шахраї «продавали» сільськогосподарську продукцію, промислові товари, техніку і навіть автотранспорт.

Слідчі провели обшуки за місцем проживання трьох фігурантів у Вінницькій та Полтавській областях. У результаті вилучили комп’ютерну техніку, банківські картки, мобільні телефони та інші речові докази злочинної діяльності. Зараз установлюються інші члени угруповання.

Організатору злочинної групи оголошено про підозру у злочині, передбаченому ч. 3 ст. 190 КК (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Санкція передбачає до восьми років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-