У центрі Запоріжжя відзначили день Гідності та Свободи

У центрі Запоріжжя відзначили день Гідності та Свободи

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі на Майдані Героїв патріотичні організації провели мітинг до восьмої річниці Дня Гідності та Свободи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Організатором заходу виступив Запорізький осередок ВГО "Сокіл". До мітингу, який проходив на площі перед будівлею Запорізької ОДА, долучились активісти "Національного корпусу", "Демократичної сокири", ветерани АТО, небайдужі мешканці міста. Всього в акції взяли участь близько 70 осіб.

"Дуже хотілось би, аби українці стали гідними і вільними. Бо для всіх, хто взяв зброю, починаючи з початку російсько-української війни, це не порожні слова. Для кожного, хто віддав життя на Майдані, для кожного, хто захищав Майдан, хто потім пішов на війну, - це не порожні слова. Дуже хотілось би, щоб все ж таки відбулось творення української нації, і можна було сказати не "населення України", а гордо сказати - народ України, українська нація", - сказав голова міського осередку "Національного корпусу", ветеран АТО Михайло Пирог.

У центрі Запоріжжя відзначили день Гідності та Свободи / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

Виконувач обов’язки голови міської організації ВО "Свобода" Денис Ясинський зазначив, що Революція, на жаль, не завершилась досі. "Ще багато роботи, тим більше є ворог, війна", - додав він.

Акція проходила у форматі відкритого мікрофону. Потім учасники запалили фаєри та заспівали гімн України.

Як повідомлялось, саме 21 листопада 2013 року розпочалися протести на Майдані проти тогочасної влади, що пізніше переросли в Революцію Гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-