На Херсонщині виявили штам Delta+

На Херсонщині виявили штам Delta+

Укрінформ
На території Херсонщини фіксують зниження показників захворюваності на COVID-19, водночас тут виявили циркуляцію нового різновиду штаму «Дельта» - «Дельту+».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє головний державний санітарний лікар області Юрій Ромаскевич.

«Продовжується зниження показників захворюваності, завантаження ліжок пацієнтами з COVID-19. Показник захворюваності становить менш як 450 на 100 тис. населення за останні 2 тижні (зниження майже вдвічі за останній тиждень). Прогнозна кількість інфікованих на наступний тиждень в діапазоні - 100-200 осіб на добу (за 21 листопада - 55). Водночас, звертаю увагу, що на території декількох регіонів України (у тому числі в нашій області) виявлено циркуляцію різновиду штаму «Дельта», так званого «Дельта+», - написав Ромаскевич.

Як зазначив головний державний санітарний лікар області, за попередніми розрахунками його частка в захворюваності серед мешканців Херсонщини складає 10-15%.

Він також відзначив, що, враховуючи, що всі три попередні хвилі були викликані різними штамами COVID-19, можна спрогнозувати зростання другого піку нової хвилі з 10-15 грудня 2021 року. Проте Ромаскевич зазначив, що тривалість та висоту зростання захворюваності зможуть вирахувати днів за 7-8. На його думку, кількість тих, хто захворіє та буде госпіталізований, залежить від рівня вакцинації та дотримання обмежувальних заходів.

Наразі в області 74 774 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. Із них 50 306 людей побороли недугу; 22 024 людини інфіковані COVID-19; 2 444 людини померли.

В Україні минулої доби зафіксовано 10 635 випадків зараження коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-