У Рівному відзначили День Гідності та Свободи

У Рівному відзначили День Гідності та Свободи

Фото
Укрінформ
З нагоди Дня Гідності та Свободи у Рівному вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та загиблих захисників України на її східних рубежах.

Про це передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу облдержадміністрації.

«День гідності та свободи символізує відданість України ідеалам і принципам побудови демократичної держави та ідеям свободи. Вдячний усім учасникам українських Революцій, адже завдяки їхньому прикладу в нашій державі виростають нові вільні покоління, для яких свобода — це не порожнє слово, а найвища цінність. Цінність, яку ми готові відстоювати. Бережімо пам’ять про подвиги наших Героїв, шануймо їх незламну силу волі, мужність та відвагу», - звернувся до присутніх під час урочистостей у Рівному перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Також повідомляється, що з нагоди Дня Гідності та Свободи у всіх районах Рівненщини відбуваються заходи різного спрямування – це культурно-меморіальні події, зокрема, освітні, мистецькі й просвітницькі проєкти, присвячені темі гідності, свободи та боротьбі за права людини, утвердження державної незалежності України.

На Рівненщині вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та загиблих в АТО/ООС / Фото: rv.gov.ua

У Рівному, на майдані Незалежності, триває виставка світлин «Зима, що нас змінила». Там представлені фотографії зими 2013-2014, зроблені на київському Майдані під час Революції Гідності, розстрілу Небесної Сотні. Тут же - світлини з рівненського Майдану Незалежності, акцій під ОДА, церемоній поховання загиблих рівнян-Героїв Небесної Сотні.

Також сьогодні у Рівному, на майдані Незалежності, о 19:00, запалять лампадки, як вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення Героїв Небесної Сотні.

Як повідомляв Укрінформ, День гідності та свободи відзначається в Україні щороку 21 листопада на честь двох знаменних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції (початок 22 листопада 2004 року) та Революції гідності (акція студентів та громадських активістів розпочалася 21 листопада 2013 року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-