У Вінниці вшанували пам’ять полеглих на Майдані та звершили молебень

У Вінниці вшанували пам’ять полеглих на Майдані та звершили молебень

Укрінформ
У Вінниці з нагоди Дня гідності та свободи учасники Майдану влаштували меморіальну зустріч на майдані Небесної Сотні.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив координатор зустрічі – учасник Революції гідності Артем Михайлов.

«Щороку ми збираємося 21 листопада для того, щоб вшанувати ті події, які почалися 8 років тому, - Майдан, який зібрав людей на боротьбу з режимом Януковича. Тут зібралися майданівці, ті, кому не байдуже, і очевидці тих подій. Ми провели молебень на честь усіх загиблих на Майдані і вшанували їхню пам'ять, поклавши квіти до Дерева Свободи - пам'ятника Небесній сотні», - сказав Михайлов.

За його словами, учасники і очевидці Революції гідності зібралися на «зустріч без пафосу», зважаючи на виклики пандемії.

«Ми не ставили за мету зібрати якомога більше людей, - сюди прийшли ті, для кого цінності, за які стояв Майдан, попри всі розчарування, залишаються незмінними. Тому що люди виходили за свободу, за гідність і за краще життя для України і для нових поколінь», - додав активіст.

Як повідомлялося, День гідності та свободи відзначається в Україні щороку 21 листопада на честь двох знаменних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції (початок 22 листопада 2004 року) та Революції гідності (акція студентів та громадських активістів розпочалася 21 листопада 2013 року).

Фото Вінницька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-