День Гідності та Свободи: у Харкові пройшов мітинг єднання

День Гідності та Свободи: у Харкові пройшов мітинг єднання

Фото, відео
Укрінформ
У Харкові біля будівлі облдержадміністрації відбувся Мітинг єднання до Дня гідності та свободи.

Про історію харківського Євромайдану нагадує інсталяція - намет, діжки та шини, встановлені перед будівлею ОДА, як і вісім років тому, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Участь у заході взяли понад двісті людей з прапорами України, символікою різних організацій та червоно-чорними стягами. Серед учасників мітингу - лідери громадських організацій, включаючи "Спілку ветеранів АТО", представники влади та бізнесу, духовенства.

"Прагнення гідності та свободи - в генах українців. Вся наша історія - це шлях розбудови держави, в основі якої - гідність та свобода для кожного з нас... Свобода мислення, висловлення та дій - це ознака українців. Бути рівними у суспільстві, бути не тільки населенням, а ще й громадянами - це мета, якої ми не зраджували ніколи. Саме тому Україна не схожа на Білорусь та Росію. Ми обираємо вільне майбутнє", - заявив під час мітингу в.о. голови ОДА Олександр Скакун.

За словами одного з координаторів харківського Євромайдану Дмитра Булаха, у 2014 році українці обрали шлях гідності, щоб не стати маріонеткою північного сусіда, але попереду ще багато роботи.

"Треба зберегти надбання революції, але її треба закінчити в одне покоління. Нам потрібна національна еліта, яка зможе зайти до влади з наміром працювати на Україну... Але ми не маємо права розчаруватися в наслідках Революції гідності, бо це була революція ідеалів, а не інтересів", - заявив він.

Мітинг до Дня Гідності та Свободи провели у Харкові / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

Після мітингу учасники вирушили до пам'ятника Тарасу Шевченку у центрі міста, де відбулася церемонія покладання квітів.

Безпеку під час акції біля ОДА забезпечували близько 100 правоохоронців. Інцидентів не зафіксовано.

Як повідомлялося, День гідності та свободи відзначається в Україні щороку 21 листопада на честь двох знаменних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції (початок 22 листопада 2004 року) та Революції гідності (акція студентів та громадських активістів розпочалася 21 листопада 2013 року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-