Одесу з Ізмаїлом з’єднав «Дунайський експрес»

Одесу з Ізмаїлом з’єднав «Дунайський експрес»

Фото
Укрінформ
Укрзалізниця запускає «Дунайський експрес» сполученням Одеса – Ізмаїл, на маршруті курсуватиме сучасний дизель-поїзд вітчизняного виробництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Укрзалізниці.

«Сьогодні ми запускаємо абсолютно нову модель приміських перевезень. Завдяки спільним зусиллям Укрзалізниці, Одеської обласної держадміністрації та обласної ради відсьогодні на маршрут Одеса - Ізмаїл виходить «Дунайський експрес», який стане стартом потужного розвитку системи приміських перевезень європейського зразка в Україні», - сказав голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін під час офіційного запуску нового маршруту.

Між Одесою й Ізмаїлом запустили «Дунайський експрес» / Фото: Ігор Ткаченко, Укрінформ

Потяг №7002/7001 вирушатиме з Одеси щодня о 19:50 та прибуватиме до Ізмаїла о 00:32. У зворотному напрямку відходитиме о 01:29 та прибуватиме до Одеси о 06:11. «Дунайський експрес» робитиме зупинки на станціях Білгород-Дністровський, Кулевча, Сарата, Арциз, Главані, Дзинілор та Котлабух.

Зазначається, що на маршруті Одеса - Ізмаїл працюватиме дизель-поїзд виробництва Крюківського вагонобудівного заводу ДПКр-3. Його максимальна швидкість - 140 км/год. У складі поїзда три вагони загалом на 170 місць. Поїзд пристосований для перевезення маломобільних людей. Вартість проїзду між кінцевими станціями - 189 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-