Українські прикордонники отримали два нові французькі гелікоптери Н-125

Українські прикордонники отримали два нові французькі гелікоптери Н-125

Фото
Укрінформ
До Києва прибули два гелікоптери Н-125 французького виробництва компанії Airbus Helicopters. Ними укомплектують авіаційні підрозділи ДПСУ, які нестимуть службу на ділянці кордону з Білоруссю.

Про це йдеться у повідомленні МВС, передає Укрінформ

«Сьогодні прикордонники отримали чергові два гелікоптери Н-125, які допомагатимуть охороняти державний кордон. Їх оснащено найбільш сучасним обладнанням. Воно дозволяє вдень та вночі контролювати рубежі держави на багато кілометрів за рахунок спеціалізованих камер та пошукового прожектора. Відео з камер можна відразу передавати в наземний командний пункт.

Це потужне посилення ДПСУ, а безпека кордонів - на сьогодні є для МВС одним з основних пріоритетів»,- сказав заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров.

Ці машини укомплектовані. супутниковими передавачами, гучномовцями, системами цифрового зв'язку, спеціалізованими авіаційними прожекторами, камерами з високою роздільною здатністю Flir, електричними лебідками та аварійним плавучим спорядженням.

Держприкордонслужба отримала два нові французьких гелікоптера Н-125 Airbus Helicopters / Фото: МВС

Як повідомляв Укрінформ, Україна проводить укріплення кордону з Білоруссю та координує свої дії з Польщею і Литвою з огляду на штучно створену режимом Лукашенка міграційну кризу, яка може мати будь-який розвиток.

Міграційна криза на кордоні Білорусі з країнами ЄС триває з кінця червня. Литва, Польща та Латвія обвинувачують Білорусь у навмисне створеному міграційному тиску на їхні країни та ЄС загалом, називаючи ці дії «гібридною атакою».

Ситуація загострилася 8 листопада, коли велика група мігрантів вчинила спробу силового перетину кордону з Польщею.

ЄС застосує п'ятий пакет санкцій проти Білорусі через ситуацію на кордонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-