У Харкові приготували найбільший хот-дог, який побив рекорд України

У Харкові приготували найбільший хот-дог, який побив рекорд України

Фото
Укрінформ
Найбільший в Україні хот-дог презентували увечері в Харкові. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На презентації найбільшого хот-дога в Україні були присутні понад 100 людей - дорослих та дітей. Щоб винести на символічну сцену такий гігантський хот-дог, покликали шістьох людей.

Керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Ветрова (Київ) разом із помічниками перевірила довжину хот-дога: 2 м 16 см, вагою у 16 кг. Довжина офіційно зареєстрована у сертифікаті.

У Харкові виготовили рекордний бургер довжиною понад 2 метри / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

 

Потім представник керівництва підприємства Денис Філатов та робітниці кулінарного цеху швидко нарізали апетитний хот-дог на порції та пригостили всіх охочих, а дітям дісталося й по дві порції.

За словами Ветрової, харківський хот-дог перевищив попередній рекорд - у вересні цього року в Києві приготували хот-дог 1 метр 83 см завдовжки, а два роки тому теж у столиці став рекордним хот-дог довжиною 1 м 20 см.

Як пролунало на заході, головним інгредієнтом хот-догу стала, звісно, класична сосиска. Традиційно для приготування цього улюбленого всіма фастфуду пішли корейська морква, солені огірки, маринована цибуля і сир. А також - майже по літру кетчупу і гірчиці.

Рекорд, як стало відомо на презентації, буде внесено до Національного реєстру рекордів України в категорію "Кулінарне мистецтво".

Як повідомляв Укрінформ, у квітні у Харкові фахівці компанії "Полюс" приготували шоколадний батончик вагою понад три тонни. І він не тільки потрапив до Національного реєстру рекордів України, а, як стверджує Лана Ветрова, зареєстрований як світовий рекорд. Цей батончик-велетень має вагу 3 т 59 кг, довжину 3 м 61 см, ширину 1 м 37 см і висоту 1 м 4 см. Тобто, перевищує необхідну для реєстрації рекорду вагу в 1 т. За своїми параметрами він у 50 тисяч разів перевищує свій зразок - батончик "Полюс" вагою 60 г.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-