Водію, який збив у Харкові двох дітей, збільшили заставу до 3,2 мільйона

Водію, який збив у Харкові двох дітей, збільшили заставу до 3,2 мільйона

Укрінформ
Харківський апеляційний суд збільшив майже до 3,2 млн грн розмір застави для підозрюваного у ДТП, в якій постраждали двоє дітей.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила речниця апеляційного суду Євгенія Бондаренко.

"Колегія суддів Харківського апеляційного суду збільшила суму застави із 340 тис. грн до 3 млн 178 тис. грн для водія, який, будучи під наркотиками, збив на проспекті Науки двох дітей віком 13 років. У той же час прокурор заявляв клопотання про розмір застави до 10 млн грн", - зазначила Бондаренко.

За її словами, рішення апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада автомобіль Toyota Land Cruiser збив на пішохідному переходу двох 13-річних дітей, які йшли зі школи на зелене світло світлофора. Підлітків доставили до лікарні з черепно-мозковими травмами. 

12 листопада Київський райсуд Харкова обрав 34-річному водію "Тойоти" запобіжний захід на час слідства у вигляді тримання під вартою з правом на внесення застави у розмірі 340 500 грн.

Харківська обласна прокуратура 15 листопада подала апеляційну скаргу до Харківського апеляційного суду з вимогою збільшити для підозрюваного суму застави до 10 млн грн

За словами речника обласної прокуратури Дмитра Чубенка, сума застави у 340 тис. грн не відповідає обставинам пригоди, бо водій Toyota на момент скоєння ДТП перебував у стані наркотичного сп'яніння. До того ж раніше він вже притягувався до кримінальної відповідальності і на момент скоєння ДТП перебував на випробувальному терміні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-