Водію, який збив у Харкові двох дітей, просять збільшити заставу до 10 мільйонів

Водію, який збив у Харкові двох дітей, просять збільшити заставу до 10 мільйонів

Укрінформ
Харківська обласна прокуратура подала апеляційну скаргу до Харківського апеляційного суду з вимогою щодо збільшення суми застави до 10 млн грн підозрюваному у наїзді на двох дітей.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив речник обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

"Сума застави 340 тис. грн не відповідає обставинам пригоди, а саме: водій, який рухався на дорогому автомобілі, на момент скоєння ДТП перебував у стані наркотичного сп'яніння, до того ж раніше він вже притягувався до кримінальної відповідальності та на момент скоєння ДТП перебував на випробувальному терміні. Він також не має постійних соціальних зв'язків та офіційного працевлаштування", - зазначив Чубенко.

За його словами, не може йтися про повторне призначення випробувального терміну у вироку щодо ДТП: "Є ризик того, що чоловік може ховатися від слідства або залишити країну. Висока сума застави хоч трохи дає шанс на те, що підозрюваний перебуватиме у СІЗО, оскільки не зможе виплатити заставу".

Як повідомляв Укрінформ, 13 листопада речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко заявив, що прокуратура вимагатиме в апеляції збільшення застави для водія, яку суд призначив у 340 тис. грн, до 10 млн грн.

12 листопада водію Toyota оголосили підозру в порушенні ПДР людиною, яка керує транспортним засобом в стані сп’яніння. Експертиза підтвердила наркотичне сп'яніння водія Toyota Land Cruiser: у сечі 34-річного чоловіка знайшли метадон. Якщо його провину доведуть, йому загрожує від 3 до 8 років ув'язнення.

12 листопада Київський райсуд Харкова обрав щодо 34-річного водія "Тойоти Ленд Крузер" запобіжний захід на час слідства у вигляді тримання під вартою з правом на внесення застави у розмірі 340 500 грн.

11 листопада автомобіль Toyota Land Cruiser збив на пішохідному переходу двох 13-річних дітей, які йшли зі школи на зелене світло світлофора. Підлітки доставлені з міста події до міської лікарні швидкої допомоги з черепно-мозковими травмами. Лікарі оцінюють їх стан як стабільний, середньої тяжкості, з ними працюють психологи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-