Херсонський аеропорт планують ввести в експлуатацію до кінця року

Херсонський аеропорт планують ввести в експлуатацію до кінця року

Укрінформ
До кінця року Мінінфраструктури планує ввести в експлуатацію Херсонський аеропорт із сучасним аеронавігаційним обладнанням та новою злітно-посадковою смугою.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час MINTRANS Forum 2021 сказав Василь Шкураков, перший заступник міністра інфраструктури України.

«Сьогодні в Україні швидкими темпами іде оновлення регіональних аеропортів. Зокрема, до кінця цього року плануємо вести в експлуатацію Херсонський аеропорт із сучасним аеронавігаційним обладнанням та смугою. Це дозволить жителям півдня країни підвищити свою транспортну мобільність не тільки всередині країни, а й отримати доступ до міжнародних авіаперевезень», - сказав Шкураков.

За його словами, в рамках програми розвитку аеропортів невдовзі очікується також запуск національного авіаперевізника.

«Це дуже важливий крок до розбудови сучасного пасажирського та вантажного авіасполучення не тільки між регіонами України, а й також у світовому масштабі. Національний авіаперевізник забезпечуватиме швидкий обмін товарами та послугами, робочою силою. Загалом ми вже підготували певні законодавчі ініціативи для більш активного розвитку внутрішнього авіасполучення, щоб зробити доступними для українських громадян внутрішні авіаперельоти між регіонами України», - зазначив Шкураков.

Він додав, що створення національного перевізника також передбачає будівництво вантажного хаба.

«Сподіваємось, вантажний хаб буде розміщено на території аеропорту Бориспіль, де є значна територія та можливості для бізнесу здійснювати перевантаження на інші види транспорту» - зазначив перший заступник міністра інфраструктури.

Як повідомляв Укрінформ, Державна цільова програма розвитку аеропортів на період до 2023 року була затверджена постановою Кабінету Міністрів від 24 лютого 2016 року №126. Програма передбачає реконструкцію і будівництво регіональних аеропортів у 16 містах України.

У 2021 році з держбюджету на розвиток регіональних аеропортів було виділено 2,4 млрд грн, із них 1,4 млрд грн - на будівництво летовища в Дніпрі, 1 млрд грн - на аеропорти у Рівному, Херсоні та Вінниці. Крім того, 30 млн грн виділено на проєктування нового летовища на Закарпатті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-