ОПЗ удвічі збільшив обсяги виробництва медичного кисню для опорних лікарень Одещини

ОПЗ удвічі збільшив обсяги виробництва медичного кисню для опорних лікарень Одещини

Укрінформ
Одеський припортовий завод удвічі збільшив обсяги виробництва медичного кисню для опорних лікарень Одещини через збільшення споживання кисню пацієнтами зі штамом коронавірусу «Дельта».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОПЗ , пославшись на в.о. директора Віталія Деркаченка.

«У складній обстановці, що склалась у регіоні внаслідок пандемії, керівництво АТ «ОПЗ» вжило заходів... для збільшення на 100 відсотків виготовлення вкрай необхідного хворим медичного кисню. Завдяки злагодженим і професійним діям служб та підрозділів підприємства на виробничих потужностях заводу щодобово виробляється по 12 тонн медичного кисню, який оперативно, за оновленим графіком, відвантажується для потреб медичних закладів охорони здоров’я Одеської області», - сказав Деркаченко.

Зазначається, що керівництво заводу також ухвалило рішення про організацію роботи з виробництва кисню та його відвантаження спеціалізованим компаніям-перевізникам для оперативної доставки до лікувальних закладів протягом семи діб на тиждень. Зокрема, за три минулих доби виготовлено й відвантажено до лікувальних закладів 36 тонн медичного кисню.

В АТ «ОПЗ» нагадали, що підприємство торік отримало ліцензію на виробництво медичного кисню і щоденно виробляло його близько 6 тонн за добу.

За даними в.о. директора департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Левона Нікогосяна, станом на 15 листопада, забезпечено централізованою подачею кисню в опорних лікарнях 921 пацієнта, також функціонують 6 кисневих станцій, завдяки чому 17 тонн кисню закладено у резерв.

За минулу добу на території Одеської області лабораторно підтверджено 901 випадок інфікування коронавірусом, в тому числі захворіли 32 дітей і 4 медпрацівники.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби в Україні виявили 10 802 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-