На Прикарпатті відсторонили від роботи двох викладачів з підробленими COVID-сертифікатами

На Прикарпатті відсторонили від роботи двох викладачів з підробленими COVID-сертифікатами

Укрінформ
На Прикарпатті, у Коломийській ТГ, відсторонили від роботи двох педагогів, в яких виявили підроблені COVID-сертифікати.

Про це кореспонденту Укрінформу телефоном повідомив керівник управління освіти Коломийської міської ради Любомир Бордун.

«Насправді йдеться про чотирьох працівників освіти (в яких виявили підроблені COVID-сертифікати - ред.). Вони співпрацюють з поліцією і надають покази. Наразі двоє педагогів відсторонені від роботи», - зазначив Бордун.

Він зауважив, що інформації про ще двох викладачів поки немає. Посадовець наголосив, що рішення про відсторонення від роботи педагогів приймають керівники навчальних закладів.

«Думаю, ті люди, які зробили підроблені COVID-сертифікати, зараз шкодують про це, бо вірус складний і ситуація із захворюванням непроста. На жаль, підроблених COVID-сертифікатів дуже багато і керівники освітніх закладів не можуть їх перевірити, окрім тих, які є в «Дії», - додав Бордун.

За його словами, освітяни сьогодні опинились у непростій ситуації, особливо ті, які мають протипоказання для вакцинації. Відтак Бордун має намір звернутись до керівництва МОЗу та Міносвіти з тим, що карантинні заходи варто послабити для роботи навчальних закладів у червоній зоні епіднебезпеки.

«Оту норму про 100% вакцинованих працівників навчальних закладів треба послабити бодай на 5%, аби у них потрапили ті люди, які мають протипоказання для вакцинації. Бо є люди, які мають ці протипоказання, але через них заклад не може працювати в очному режимі. А це негативна складова у якості освітнього процесу», - переконаний посадовець.

Він додав, що офіційно довідка про протипоказання для вакцинації з’явилась лише 8 листопада, тоді як Івано-Франківська область увійшла в червону зону епіднебезпеки з 30 жовтня.

Нині у Коломийській ТГ у звичному режимі працюють два навчальні заклади, де 100% працівників вакциновані, ще 13 навчальних закладів працюють у режимі онлайн, окрім 1-4 класів.

Як повідомляло агентство, учора у викладачів навчальних закладів на Коломийщині виявили підроблені COVID-сертифікати. Поліція розпочала досудове розслідування за ч. 4 ст. 358 (Використання завідома підробленого документа) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-