Терехов став мером Харкова

Терехов став мером Харкова

Офіційно
Укрінформ
Ігор Терехов офіційно заступив на посаду Харківського міського голови, присягнувши на позачерговій сесії 11 листопада.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Голова Харківської міської ТВК Олена Матвієнко щойно зачитала постанову про реєстрацію Терехова міським головою, яку одностайно прийняли у комісії після отримання особисто від Терехова необхідного пакету документів, включаючи рішення Харківської міської ради про дострокове припинення повноважень секретаря Харківської міської ради 8 скликання, копію трудової книжки та копію паспорта.

"Саме з моменту присяги Ігор Терехов набув повноважень Харківського міського голови", - зазначила Матвієнко та вручила йому знак і посвідчення міського голови.

Після цього Терехов сказав російською, що його "переповнюють емоції".

Копію постанови ТВК про реєстрацію Терехова міським головою надішлють до Центральної виборчої комісії.

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня у Харкові відбулися позачергові вибори Харківського міського голови, призначені у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса. У виборах взяли участь 28,29% харків'ян, які мали право голосу.

1 листопада о 21:20 голова Харківської міської ТВК Олена Матвієнко оголосила про перемогу секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова на виборах мера Харкова, який зібрав 50,66% - 146 240 голосів.

Терехов працює у Харківській міськраді з квітня 2010 року, спочатку — на посаді заступника міського голови, а з вересня 2015 року — першого заступника мера.

9 грудня 2020 року обійняв посаду секретаря міськради після подання Геннадія Кернеса, яке надійшло в електронному вигляді з берлінської клініки Шаріте, де Кернес лікувався від наслідків коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-