Вибори мера Харкова: апеляційний суд відмовив Добкіну у перерахунку голосів

Вибори мера Харкова: апеляційний суд відмовив Добкіну у перерахунку голосів

Укрінформ
У Харкові колегія Другого апеляційного адміністративного суду відмовила в перерахунку голосів у 4-х районах міста кандидату в мери Михайлу Добкіну та Громадянській мережі ОПОРА в Харківській області.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив представник Добкіна адвокат Анатолій Родзинський.

"Колегія суддів Другого апеляційного адміністративного суду відмовила Добкіну та ОПОРІ у перерахунку голосів у 4-х районах міста: учора близько 23:00 - у Холодногірському та Слобідському, а тільки що - у Новобаварському та Основ'янському", - повідомив Родзинський.

За його словами, колегія спочатку скасувала рішення суду першої інстанції, а потім прийняла своє, за змістом таке ж саме: "Рішення апеляційного суду оскарженню не підлягають".

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада Харківський окружний адміністративний суд не задовольнив вимог кандидата у мери Харкова Михайла Добкіна до територіальних виборчих комісій в 4-х районах, де виявлено розбіжності у кількості голосів на користь Ігоря Терехова.

Станом на 4 листопада, за даними координатора Громадянської мережі ОПОРА у Харківській області Миколи Зінченка, знайдено розбіжності у майже 700 голосів на 40 дільницях у Холодногірському, Новобаварському та Основ'янському районах Харкова.

2 листопада Зінченко звернувся до міської ТВК з проханням скасувати рішення про визнання Терехова обраним міським головою через фальсифікації у протоколах.

1 листопада о 21:20 голова Харківської міської ТВК Олена Матвієнко оголосила про перемогу секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова на виборах мера Харкова, який зібрав 50,66% - 146 240 голосів. Добкін, який отримав 82 008 голосів, заявив, що іде до суду через фальсифікацію протоколів.

31 жовтня у Харкові відбулися позачергові вибори Харківського міського голови, призначені у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса. На виборах проголосували 28,29% населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-